Mike Short bude novým generálnym riaditeľom skupiny Plzenský Prazdroj

01.01.2005 Celý región

Mike Short, súčasný riaditeľ pivovaru Dreher v Maďarsku, bude s platnosťou od 1. februára 2005 novým generálnym riaditeľom skupiny Plzenský Prazdroj. Patrí d...
Mike Short, súčasný riaditeľ pivovaru Dreher v Maďarsku, bude s platnosťou od 1. februára 2005 novým generálnym riaditeľom skupiny Plzenský Prazdroj. Patrí do nej aj Pivovar Šariš, a. s. , Veľký Šariš v okrese Prešov spolu s českými pivovarmi v Plzni, Nošoviciach a Veľkých Popoviciach. Skupinu vlastní medzinárodná pivovarnícka spoločnosť SABMiller.

Súčasný generálny riaditeľ Steven James Woodward prevezme v prvom štvrťroku 2005 novú riadiacu funkciu v rámci globálnych operácií materskej spoločnosti SABMiller.
Short má britské a juhoafrické občianstvo. Vysokoškolské vzdelanie získal v technickom odbore a postgraduálne v odbore jadrového inžinierstva a technológie. Pred nástupom do pivovarníckej spoločnosti SABMiller pracoval v oblasti letectva, v námornej preprave a v jadrovej energetike - začínajúc výrobcom leteckých motorov Rolls Royce až po službu v britskom vojenskom námorníctve, na jadrových ponorkách. Pracoval v oblasti jadrovej energetiky na rôznych projektoch v Kanade, Južnej Afrike a Francúzsku. Ako konzultant poskytoval služby juhoafrickej pivovarníckej spoločnosti South African Breweries (SAB), Ltd. a potom do nej nastúpil ako manažér pivovaru Rosslyn, v tej dobe najväčšieho na južnej pologuli. Neskôr bol menovaný do funkcie výrobného a technického riaditeľa SAB v Južnej Afrike.
V júli 2003 sa stal generálnym riaditeľom dcérskej spoločnosti SABMiller v Maďarsku, pivovaru Dreher v Budapešti.
Pivovar Šariš, a. s. , má 29-percentý podiel na súčasnom slovenskom pivnom trhu. Do Pivovaru Šariš vstúpila vtedajšia spoločnosť SAB v septembri 1997 a odvtedy do novej techniky, technologických zariadení a distribúcie investovala viac ako 1,5 miliardy Sk a stala sa tak jedným z najväčších investorov na východnom Slovensku. V minulom období získala tiež ocenenie ako jeden z najlepších zamestnávateľov v SR.
Informovali o tom z oddelenia firemnej komunikácie Pivovaru Šariš.
(jj)
 

Vyberte región